5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ

5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ
Hak arama özgürlüğünün sesi olan meslektaşlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü Malatya Barosu adına kutluyoruz.
Bu Avukatlar gününün, Malatya Barosu’ nun kuruluşunun 100. Yılını doldurmuş olması vesilesi ile ayrı bir yeri olduğunu belirtmek isteriz. Mesleğimizin onur ve vakarının korunması, vatandaşlarımızın hak savunucusu olan avukatlarımızın mesleğini adil bir ortamda yürütebilmesi için mücadele edilmesi, mesleğe ve adalete yönelik tüm saldırılara göğüs gerilmesi, temel hak ve özgürlüklerin korunması noktasında kararlı olunması Baromuzun temel hedefi olup Malatya Barosu olarak 100. Yılımızı kutlamaktan şeref duyuyoruz.
Mesleğimize yıllarca hizmet etmiş fakat bugün aramızda bulunmayıp ahirete intikal etmiş meslektaşlarımızı saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Asrın felaketi olan 06.02.2023 tarihli depremde hayatını kaybeden meslektaşlarımız Av. Mustafa AYDIN, Av. Işılay KOYUN ve Stj. Av. Ali Mert İNCE’ ye Allah’tan rahmet diliyoruz .
İnsanların yaşam kadar önemsediği, hak ve adaletin gerçekleştirilmesini sağlayan yargı, Sav-Savunma ve Karar’dan oluşan üç temel unsur üzerine kurulmuştur. Bu nedenle, bağımsız savunmanın temsilcisi olan avukat, yargının kurucu unsurlarındandır. Savunmanın temsilcisi avukatın olmadığı, savunma ve avukata gereken önemin verilmediği yerde; hak ve adalet yoktur, adil yargılanma yoktur. Dolayısıyla hukuk devletinden de söz edilemez.

​​​​​​​​​ Av.ONUR DEMEZ
MALATYA BAROSU BAŞKANI
Paylaş

Galeri